Άρτα Παραλίες

Ο νομός Άρτας δεν φημίζεται για τις παραλίες του μιας και όλες είναι κάπως ιδιαίτερες. Οι παραλίες του νομού βρίσκονται στον Αμβρακικό κόλπο δίπλα δίπλα με τις λιμνοθάλασσες και τους υδροβιότοπους. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι είναι αμμουδερές, αβαθείς, ζεστές και η άμμος τους είναι γεμάτη με υπέροχα κοχύλια.

Άρτα Παραλίες

Τις περισσότερες παραλίες θα τις βρείτε στην Κορωνησία και τις κοντινές της περιοχές. Βέβαια δεν έχουν ευφάνταστα ονόματα όπως χρυσή, παχιά, ψιλή άμμος, παρόλο που θα μπορούσαν, αλλά δεν περίμενα ποτέ ότι θα μου άρεσε μια παραλία με το όνομα "πεθαμένος", που δεν την πιάνει ποτέ ο καιρός και είναι πάντα γαλήνια στην πίσω πλευρά της Κορωνησίας.

Οι παραλίες του Αμβρακικού μπορεί να μην είναι το ιδανικό μέρος για κολύμπι για κάποιους που προτιμούν τις παραλίες του Αιγαίου, όμως σίγουρα το περιβάλλον της λιμνοθάλασσας θα τους αποζημιώσει με την ομορφιά του. Άλλωστε αν μένετε στην Άρτα ή στις γύρω περιοχές, πολύ κοντά βρίσκονται οι παραλίες του νομού Πρέβεζας στα γαλαζοπρασίνα νερά του Ιόνιου αλλά και τα ποτάμια της Άρτας για όσους τολμούν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά τους και να ζήσουν μια ξεχωριστή κολυμβητική εμπειρία.

 

ΑΡΤΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ